APK

Autogarage Olie&zo is je graag van dienst met een deskundige en snelle APK-keuring van jouw auto.

Wat doen wij tijdens een APK precies?

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring. Tijdens een APK-keuring controleren wij je auto op de wettelijk gestelde eisen voor veiligheid en milieu.

Zo worden er voor de APK specifieke eisen gesteld aan onder andere de spiegels, de verlichting, de remmen, de carrosserie en veel meer.

De APK is feitelijk een momentopname die aangeeft dat je auto op dat moment wettelijk gezien op de weg is toegestaan. Het is dus geen (preventieve) onderhoudsbeurt en de keuring geeft dan ook niet altijd de verzekering dat je auto technisch in orde is.

Mochten wij tijdens de APK zien dat er technische mankementen zijn of onderdelen (op termijn) vervangen dienen te worden, dan zullen wij je daar uiteraard over informeren en adviseren.

Wat is de werkwijze rond een APK?

Voor de APK breng je je auto ’s ochtends naar onze garage. Houd er rekening mee dat je de auto ten minste een half dagdeel kwijt bent, zo kunnen wij eventuele noodzakelijke reparaties ook direct voor je uitvoeren. Uiteraard overleggen we dit eerst met je, wij doen niets zonder jouw toestemming.
Je krijgt van ons een telefoontje of SMS-berichtje zodra je auto klaar is.
Ook is het mogelijk om voor de APK een wachtafspraak te maken. Je kunt in onze ontvangstruimte genieten van een kopje koffie of thee. De ontvangstruimte heeft de beschikking over WIFI dus je kunt je tijd desgewenst nuttig besteden. Als jouw auto de APK doorstaat, sta je meestal met 30 minuten weer buiten. Vindt je het interessant om mee te kijken? Dan vinden wij dat ook geen enkel probleem.
Het RDW voert af en toe een steekproef uit. Als jouw auto toevallig in een steekproef valt dan moet je rekening houden met extra tijd voor je je auto weer mee kunt nemen.

Kosten van een APK?
Hierbij maken we onderscheid in benzine auto, diesel of elektrische auto. Als je de APK combineert met een onderhoudsbeurt dan betaal je alleen de afmeldkosten.
Wij voeren APK-keuringen uit voor alle merken auto’s. 

Laat je auto tijdig keuren!
Je kunt je auto al 2 maanden vóór de vervaldatum opnieuw laten keuren. Daarbij blijft de oude APK-vervaldatum hetzelfde plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak je auto gekeurd moet worden).Als je auto bij ons in onderhoud is of eerder door ons is gekeurd dan zullen wij je tijdig op de hoogte stellen van het verlopen van je APK zodat je tijdig een afspraak in kunt plannen.

Verloopt de huidige APK van je auto binnenkort? Meestal kunnen wij je binnen enkele dagen helpen. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Contact

Openingstijden garage:
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.30 uur

Niet de info gevonden die je zocht? Vul je gegevens in en stuur ons je vraag. Je ontvangt van ons z.s.m. een antwoord.

Stel een vraag aan vestiging:

Versturen
Olie&zo Garage Boxtel

Runmolen 7
5281 PJ  Boxtel
0411 672 047
boxtel@olie-zo.nl

Olie&zo Bossche Banden Service

Zilverenberg 44
5234 GM  's-Hertogenbosch
073 644 1456
bosschebandenservice@olie-zo.nl

Olie&zo Van der Doelen Schijndel

Rooiseheide 31
5481 SG Schijndel
073 549 2755
vanderdoelen@olie-zo.nl

Onderhoud en service goed geregeld

Wij zijn aangesloten bij de BOVAG.

Volg ons ook op Facebook!

Wij zijn partner van trekhaakcentrum.n