Trekhaken

Trekhaakspecialist

Als trekhaak montage specialist werken wij nauw samen met Trekhaakcentrum.nl en kunnen wij alle merken trekhaken leveren tegen een voordelige prijs. Of je nu een trekhaak nodig hebt voor je caravan, fietsendrager of aanhanger, een vaste haak, een wegklapbare haak of een afneembare haak wenst, bij Olie&zo Garage ben je aan het juiste adres.

Wat kost een trekhaak voor mijn auto?

Aan de hand van je kenteken bereken je hieronder eenvoudig de prijs voor de door jou gewenste haak.


Welk merk trekhaak gaat er onder mijn auto?

Trekhaakcentrum.nl is leverancier van alle bekende en ook minder bekende merken. Alle trekhaken die wij monteren voldoen aan de Europese goedkeuringseis EC94/20. Het merk dat onder jouw auto komt hangt af van factoren als beschikbaarheid, pasvorm, lakkwaliteit, e.d. Wanneer je voorkeur hebt voor een specifiek merk is dat natuurlijk mogelijk.

Welke elektrische aansluiting heb ik nodig?
Er zijn 2 standaard aansluitingen, 7- en 13-polig. Welke je nodig hebt hangt af van waar je de trekhaak voor gebruikt. Kort gezegd voldoet de 7-polige aansluiting altijd voor de wettelijk verplichte verlichting. Alleen wanneer je extra stroomvoorziening nodig hebt, bv. voor de koelkast en de binnenverlichting in een caravan, is 13-polig noodzakelijk.

Wat is het verschil tussen een 7- en een 13-polige aansluiting?
Een 7-polige aansluiting voorziet in de wettelijk verplichte verlichting: richtingaanwijzers, remlicht, mistlamp, achterlicht en kentekenplaatverlichting.
Een 13-polige aansluiting heeft daarnaast twee additionele massa-, twee afzonderlijke 12 volt spanning- en twee vrije aansluitverbindingen.

Wat is een Jaeger-, en wat een Multicon aansluiting?
Jaeger en Multicon zijn de twee overgebleven standaarden op 13-polig gebied. Kijk naar de verbruiker (meestal de caravan) welke van de twee je nodig hebt.

Hoe worden bij 13-polig de beide voedingen aangesloten?
De DIN-aansluitnorm voor de 13-polige Jaegeraansluiting is één van beide voedingsdraden via het contactslot (geschakeld dus) de ander is constant (+).

Is ombouw van 7-polig naar 13-polig mogelijk?
Ombouw van 7 naar 13-polig is altijd mogelijk, kijk wel van te voren welke 13-polige aansluiting je nodig hebt.

Worden mijn parkeersensoren en mistlamp automatisch uitgeschakeld ?
Soms wel, soms niet. Dit is afhankelijk van het automerk, autotype en type kabelset dat wordt gebruikt. Wij kijken dit graag voor je na.

Moet mijn auto worden ingelezen, of ingeleerd ?
Moderne auto`s worden steeds meer uitgerust met een CAN-bus datanetwerk. Trekhaakcentrum.nl heeft ervoor gekozen om bij al deze auto`s voertuigspecifieke kabelsets in te bouwen. Onderdeel van een dergelijke set is de trailermodule die opgenomen wordt in het CAN-bus netwerk. Het inlezen van deze trailermodule is bij sommige merken en/of modellen noodzakelijk, bij andere weer niet. Ook dit gaan we graag voor je na.

Wat is het verschil tussen constante stroom en geschakelde?
Bij constante stroom trekt (bijvoorbeeld de caravan) constant stroom uit de auto. Hierdoor blijft de koelkast in de caravan ook onder het rijden aan. Constante stroom heb je nodig om de caravan van stroom te voorzien, o.a voor de binnenverlichting, koelkast, kraan, e.a. Als je stopt blijft de koelkast echter ook stroom trekken. Je loopt dan het risico dat je de accu leegtrekt of je moet bij een stop handmatig de stekker loshalen. Niet vergeten dus! 
Bij geschakelde voeding trekt deze alleen stroom als het contact is ingeschakeld. Als je bij een stop je moter afzet, schakelt dus ook automatisch de stroom in de caravan uit en trekt deze niet onverhoopt de accu leeg.
Voor caravanrijders adviseren we dan ook om zowel een constante stroomdraad als geschakelde voeding aan te sluiten.


Gratis vervangend vervoer
Een trekhaak wordt binnen een dag gemonteerd. Je kunt deze dag gebruik maken van onze gratis leenauto (je betaald alleen een vergoeding voor de brandstof) of kosteloos een fiets lenen.

Onze prijs is altijd inclusief montage.

Contact

Openingstijden garage:
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.30 uur

Niet de info gevonden die je zocht? Vul je gegevens in en stuur ons je vraag. Je ontvangt van ons z.s.m. een antwoord.

Stel een vraag aan vestiging:

Versturen
Olie&zo Garage Boxtel

Runmolen 7
5281 PJ  Boxtel
0411 672 047
boxtel@olie-zo.nl

Olie&zo Bossche Banden Service

Zilverenberg 44
5234 GM  's-Hertogenbosch
073 644 1456
bosschebandenservice@olie-zo.nl

Olie&zo Van der Doelen Schijndel

Rooiseheide 31
5481 SG Schijndel
073 549 2755
vanderdoelen@olie-zo.nl

Onderhoud en service goed geregeld

Wij zijn aangesloten bij de BOVAG.

Volg ons ook op Facebook!

Wij zijn partner van trekhaakcentrum.n