Accu vervangen

Accu vervangen

 

Wat doet de accu?
De accu zorgt voor de stroomhuishouding en dient als opslag voor de elektriciteit reserve van je auto. Die elektriciteit wordt gebruikt om je auto te starten maar ook om de lampen te laten branden als de motor uitstaat. Op een gegeven moment houdt de accu steeds minder capaciteit vast.

Kapotte accu?
Start je auto slecht of helemaal niet meer? Dan is de kans groot dat je accu niet goed meer is. Je kunt je accu kosteloos bij ons laten doormeten zodat we kunnen constateren of een slechte accu inderdaad het probleem is.

Hoe lang gaat een accu mee?
Het is moeilijk te zeggen hoe lang een accu mee moet gaan. De levensduur van een accu hangt (net als bij vele andere onderdelen) sterk af van de weersomstandigheden, je rijgedrag en het onderhoud. In koude winters bijvoorbeeld gaat de accu vaak sneller kapot.
Bij elk onderhoud meten wij de accu door zodat we tijdig advies kunnen geven over het vervangen van de accu.

Garantie op de accu
Laat je je accu bij Olie&zo Garage vervangen en is de accu binnen 2 jaar kapot? Dan krijg je van ons kosteloos een nieuwe accu.

Prijs van een accu
De prijs van een accu hangt af van het type auto, het gewenst amperage en het merk. Wij adviseren je graag welke accu het meest geschikt is voor jouw auto.