APK

APK

 

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Het is belangrijk dat je je realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer je auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat je auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor je zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan je auto uit te laten voeren. En combineer je onderhoud en APK, dan betaal je voor de APK alleen de afmeldkosten.

Wist je dat je je auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier ben je er zeker van dat je auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer je auto gekeurd dient te worden.

Wat is de werkwijze rond een APK?
Voor de APK breng je je auto ’s ochtends naar onze garage. Houd er rekening mee dat je de auto tenminste een half dagdeel kwijt bent, zo kunnen wij eventuele noodzakelijke reparaties ook direct voor je uitvoeren. Uiteraard overleggen we dit eerst met je, wij doen niets zonder jouw toestemming. Je krijgt van ons een telefoontje of SMS-berichtje zodra je auto klaar is.

Ook is het mogelijk om voor de APK een wachtafspraak te maken. Je kunt in onze ontvangstruimte genieten van een kopje koffie of thee. De ontvangstruimte heeft de beschikking over WIFI dus je kunt je tijd desgewenst nuttig besteden. Als jouw auto de APK doorstaat, sta je meestal met 30 minuten weer buiten. Vindt je het interessant om mee te kijken? Dan vinden wij dat ook geen enkel probleem.
Het RDW voert af en toe een steekproef uit. Als jouw auto toevallig in een steekproef valt dan moet je rekening houden met extra tijd voor je je auto weer mee kunt nemen.